Tartaar is gemaakt van de snit van Arnhem Angus en daarom extra lekker. Door de malsheid van het Arnhem Angus vlees kan de tartaar extra grof gesneden worden en behoudt het vlees haar sappigheid. De hoge kwaliteit van het vlees geeft Arnhem Angus tartaar extra veel smaak.
Bij onze vleesproducten streven we er naar zo perfect mogelijk op het juiste gewicht te snijden. In een enkel geval zijn kleine afwijkingen mogelijk.
Arnhem Angus tartaar kun je rauw eten maar is gebakken het lekkerst. In tegenstelling tot gehakt hoef je tartaar van Arnhem Angus niet te doorbakken.
Je kunt tartaar heel goed bereiden als een burger
Dan krijg je een tartaartje. Daarvoor hoef je alleen maar burgers te maken van het vlees. Zet de pan daarna op hoog vuur en schroei de tartaartjes aan beide kanten dicht. Zet het vuur lager en laat de tartaartjes doorgaren tot ze de juiste gaarheid hebben: vier minuten per kant voor rare, vijf minuten per kant voor medium en zes minuten per kant voor well-done.
Tip van de kok!
Rundertartaar is een gerecht dat vaak geassocieerd wordt met elegantie en verfijning. Als je het serveert, probeer dan extra aandacht te besteden aan de presentatie. Gebruik bijvoorbeeld een kookring om de tartaar mooi op het bord te vormen voordat je het serveert. Strooi wat extra fijngehakte peterselie over de tartaar voor een kleurrijke en smaakvolle garnering. Een half dooier van een kwartelei kan ook bovenop de tartaar worden geplaatst voor een extra luxe uitstraling.
F&ijnen BV | KvK: 80504868
© 2023 Website van DLV Advies